Nederlands Consulaat-generaal in Antwerpen, België

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 13

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 CONSULAIRE AFDELING GESLOTEN

De Consulaire Afdeling van het Nederlands Consulaat-generaal in Antwerpen is sinds 1 november 2015 gesloten. Hieronder vindt u de grensgemeenten in Nederland waar men terecht kan.

2 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

3 Belgische tol: mobiele serviceteams voor verspreiding obu's

Satellic, die in België met ingang van 1 april de kilometerheffing gaat innen, raadt vervoerders die nog geen on-board unit hebben aan deze bij één van de servicepunten te komen halen.

4 Aanslagen Brussel: Nederland staat zij aan zij met België

Nadat dinsdagochtend diverse aanslagen in Brussel plaatsvonden, hebben premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met hun Belgische collega’s. Beide bewindslieden hebben hun condoleances overgebracht en Nederlandse steun in woord en daad in woord en daad aangeboden.

5 Reisadvies België

Houd de volgende website in de gaten voor het meest actuele reisadvies: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/belgie Op 22 maart 2016 zijn er aanslagen gepleegd op de luchthaven Zaventem en de metro. Reis niet naar Brussel totdat er meer duidelijkheid is over de situatie. Bent u in Brussel? Blijf dan zoveel mogelijk binnen. Blijf uit de buurt van de luchthaven en de metro en volg de instructies van de autoriteiten op.

6 Op 1 april is de kilometerheffing voor vrachtwagens er. Bereid u voor!

Vanaf 1 april zullen alle eigenaars van vrachtwagens met een maximum toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing betalen in België. Deze maatregel zal van toepassing zijn op autosnelwegen en op een aantal gewestwegen. De beslissing hiertoe werd al genomen in 2011 en werd bevestigd in de drie regeerakkoorden van Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

7 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

8 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

9 Reiziger kan 24/7 Buitenlandse Zaken bellen op +31 247-247-247

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft zojuist samen met reisspecialist Floortje Dessing een nieuw centraal telefoonnummer voor reizigers geopend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is nu 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31 247-247-247 voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland. Naast het nieuwe centrale telefoonnummer, kan dat ook via de mail en via Twitter. Het ministerie denkt op deze manier 3000 mensen per dag te kunnen helpen.

10 Europese Commissie bezoekt Amsterdam

De start van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie vormt de aanleiding van een bezoek van de Europese Commissie aan Amsterdam. Op 7 januari ontvangt minister-president Rutte de leden van het Europese Commissie in het Scheepvaartmuseum.