Nederlands Consulaat-generaal in Antwerpen, België

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 16

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Consulaire Afdeling gesloten

De Consulaire Afdeling van het Nederlands Consulaat-generaal in Antwerpen is sinds 1 november 2015 gesloten.

2 BesteBuren-slotfeest: 13 en 14 februari 2016, Antwerpen

Met heel ons hart vierden we een jaar lang de Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking. Het feestjaar is ten einde maar we blijven BesteBuren - nu en in de toekomst. Op 14 februari vindt in deSingel het slotfeest plaats, in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Nederlands minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, de Nederlandse en de Vlaamse ministers van Cultuur Jet Bussemaker en Sven Gatz, en Antwerps schepen van Cultuur Philip Heylen.

3 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

4 Reiziger kan 24/7 Buitenlandse Zaken bellen op +31 247-247-247

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft zojuist samen met reisspecialist Floortje Dessing een nieuw centraal telefoonnummer voor reizigers geopend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is nu 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31 247-247-247 voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland. Naast het nieuwe centrale telefoonnummer, kan dat ook via de mail en via Twitter. Het ministerie denkt op deze manier 3000 mensen per dag te kunnen helpen.

5 Europese Commissie bezoekt Amsterdam

De start van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie vormt de aanleiding van een bezoek van de Europese Commissie aan Amsterdam. Op 7 januari ontvangt minister-president Rutte de leden van het Europese Commissie in het Scheepvaartmuseum.

6 Per 1 mei paspoorten voor 'Neder-Belgen' in Bergeijk

Gemeente Bergeijk is per 1 mei 2014 gestart met het verstrekken van reisdocumenten aan Nederlanders die in het buitenland verblijven.

7 Geen DigiD afspraken meer in Antwerpen

Op 1 mei 2013 is een pilot van start gegaan om ook Nederlanders die in het buitenland wonen in staat te stellen een DigiD aan te vragen.

8 Nieuwe paspoorten en id-kaarten volwassenen 10 jaar geldig

Vanaf 9 maart 2014 zijn nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar behouden deze documenten de geldigheidsduur van vijf jaar. De nieuwe tarieven voor reisdocumenten en identiteitskaarten zullen ingaan op dezelfde datum.

9 Het ministerie van Buitenlandse Zaken moet flink bezuinigen:

in 2018 zal het budget met een kwart zijn verminderd. De kaasschaaf-methode kan niet langer gehanteerd worden, we ontkomen niet aan harde ingrepen.

10 Begroting Buitenlandse zaken staat in het teken van flinke bezuinigingen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat de komende jaren voor een flinke bezuinigingsopgave, in 2018 moet het budget met een kwart zijn gereduceerd. Het komende jaar worden daarvoor de eerste stappen gezet.