Nederlands Consulaat-generaal in Antwerpen, België

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 29

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Resultaat NSS 2014: wereld weer stap veiliger

De wereld wordt weer veiliger. Tijdens de Nuclear Security Summit (NSS 2014) in Den Haag (Nederland) hebben 58 wereldleiders concrete afspraken gemaakt om te voorkomen dat terroristen nucleair materiaal in handen krijgen waarmee zij een kernwapen zouden kunnen maken. De kans op een nucleaire aanslag - of het dreigen daarmee - wordt zo weer kleiner.

2 Tweederde van de NSS-landen: van richtlijnen naar regels

Teams van buitenlandse deskundigen laten beoordelen hoe het in eigen land gesteld is met de beveiliging van nucleaire materialen. Internationale richtlijnen over het beveiligen van nucleaire stoffen vastleggen in eigen nationale wetten en regels. Dat hebben deze NSS landen toegezegd tijdens de Nuclear Security Summit (NSS 2014) in Den Haag.

3 Minister-president Rutte: ‘Tevreden over eerste dag NSS’

Minister-president Rutte na de eerste dag van de Nuclear Security Summit: ‘Het was een goede eerste dag. Ik ben als voorzitter van deze NSS zeer tevreden. We zijn pas halverwege, maar ik ben ervan overtuigd dat we morgen in dezelfde uitstekende sfeer verder kunnen.’

4 Timmermans bespreekt Oekraïne-crisis met Kerry

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft maandagmiddag in de marge van de Nuclear Security Summit (NSS) een gesprek gehad met zijn Amerikaanse ambtgenoot John Kerry over de situatie in Oekraïne.

5 Aanvraag reisdocumenten

ivm een update van onze computersystemen kunnen er tot 5 maart alleen maar volledige aanvragen in behandeling worden genomen. Op 6 en 7 maart 2014 kunnen er geen reisdocumenten worden aangevraagd. Afhalen van paspoorten is wel mogelijk. Vanaf 10 maart kunnen aanvragen weer in behandeling worden genomen. Onze excuses voor het ongemak.

6 Europees politiek akkoord nodig na verkiezingen

‘Europa moet met zijn tijd mee’. Dit zei minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) vanavond in zijn Europa-speech in Rotterdam. De minister wil na de Europese verkiezingen in mei een politiek akkoord tussen de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie. Daarin moet worden vastgelegd wat Europa de komende vijf jaar doet en wat het overlaat aan de lidstaten. De EU moet zich wat de minister betreft concentreren op hoofdzaken, bijzaken afstoten en helpen met verteren van de grote veranderingen die de EU heeft ondergaan.

7 Wijziging prijzen en geldigheidsduur Nederlandse reisdocumenten per 09 maart 2014

Vanaf 09 maart 2014 zullen nieuwe Nederlandse reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten) 10 jaren geldig zijn. Dit geldt echter alleen voor reisdocumenten voor personen die 18 jaar of ouder zijn. De nieuwe reisdocumenten voor personen jonger dan 18 jaar zullen 5 jaren geldig zijn.

8 Verkiezingen Europees Parlement 2014: Nederlanders stemmen vanuit het buitenland

Bent u Nederlander, woont u (tijdelijk) buiten Nederland en wilt u stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement? Dat kan. U moet zich dan voor 10 april 2014 registreren als kiezer.

9 Geen DigiD afspraken meer in Antwerpen

Op 1 mei 2013 is een pilot van start gegaan om ook Nederlanders die in het buitenland wonen in staat te stellen een DigiD aan te vragen.

10 Nieuwe paspoorten en id-kaarten volwassenen 10 jaar geldig

Vanaf 9 maart 2014 zijn nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voor volwassenen 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar behouden deze documenten de geldigheidsduur van vijf jaar. De nieuwe tarieven voor reisdocumenten en identiteitskaarten zullen ingaan op dezelfde datum.