Nederlands Consulaat-generaal in Antwerpen, België

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 15

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

2 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

3 CONSULAIRE AFDELING GESLOTEN

De Consulaire Afdeling van het Nederlands Consulaat-generaal in Antwerpen is sinds 1 november 2015 gesloten. Hieronder vindt u de grensgemeenten in Nederland waar men terecht kan.

4 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

5 Belgische tol: mobiele serviceteams voor verspreiding obu's

Satellic, die in België met ingang van 1 april de kilometerheffing gaat innen, raadt vervoerders die nog geen on-board unit hebben aan deze bij één van de servicepunten te komen halen.

6 Aanslagen Brussel: Nederland staat zij aan zij met België

Nadat dinsdagochtend diverse aanslagen in Brussel plaatsvonden, hebben premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met hun Belgische collega’s. Beide bewindslieden hebben hun condoleances overgebracht en Nederlandse steun in woord en daad in woord en daad aangeboden.

7 Reisadvies België

Houd de volgende website in de gaten voor het meest actuele reisadvies: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/belgie Op 22 maart 2016 zijn er aanslagen gepleegd op de luchthaven Zaventem en de metro. Reis niet naar Brussel totdat er meer duidelijkheid is over de situatie. Bent u in Brussel? Blijf dan zoveel mogelijk binnen. Blijf uit de buurt van de luchthaven en de metro en volg de instructies van de autoriteiten op.

8 Op 1 april is de kilometerheffing voor vrachtwagens er. Bereid u voor!

Vanaf 1 april zullen alle eigenaars van vrachtwagens met een maximum toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing betalen in België. Deze maatregel zal van toepassing zijn op autosnelwegen en op een aantal gewestwegen. De beslissing hiertoe werd al genomen in 2011 en werd bevestigd in de drie regeerakkoorden van Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

9 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

10 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.